Μάθετε για την κατάθλιψη.

Μάθετε για την κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται ως διαταραχή διάθεσης. Μπορεί να περιγραφεί ως αισθήματα θλίψης, απώλειας ή θυμού που παρεμβαίνουν στις καθημερινές δραστηριότητες ενός ατόμου. Οι άνθρωποι βιώνουν την κατάθλιψη με διάφορους τρόπους. Μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή σας εργασία, με αποτέλεσμα να χάσετε χρόνο και να μειώσετε την παραγωγικότητα. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις σχέσεις και ορισμένες χρόνιες συνθήκες υγείας. Οι περιπτώσεις που μπορούν να χειροτερέψουν λόγω της κατάθλιψης είναι :
αρθρίτιδα
άσθμα
καρδιαγγειακή νόσο
Καρκίνος
Διαβήτης
ευσαρκία

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι το συναίσθημα κακής διάθεσης μερικές φορές είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής. Θλιβερά και αγχωτικά γεγονότα συμβαίνουν στη ζωή όλων. Ωστόσο, η αίσθηση θλίψης  και απελπισίας σε συνεχή βάση δεν είναι φυσιολογική. Η κατάθλιψη πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σοβαρή ιατρική κατάσταση.
Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάθλιψη μπορεί να διαρκέσει μήνες ή χρόνια. Μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, όσοι αναζητούν θεραπεία βλέπουν συχνά βελτιώσεις στα συμπτώματα σε λίγες μόνο εβδομάδες.
Τύποι κατάθλιψης
Η κατάθλιψη κυμαίνεται στο πόσο σοβαρή είναι. Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ήπια και προσωρινά επεισόδια θλίψης. Άλλοι εμφανίζουν σοβαρά και συνεχιζόμενα καταθλιπτικά επεισόδια. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλήξετε σε ένα πρόγραμμα θεραπείας με βάση το είδος της κατάθλιψης που έχετε. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι: μεγάλη καταθλιπτική διαταραχή και επίμονη καταθλιπτική διαταραχή.