Δεύτερη γνώμη

Ιατρική Μείωση Σφάλματος

Προληπτικά ιατρικά σφάλματα - ο 6ος μεγαλύτερος δολοφόνος στην Αμερική!

Προληπτικά ιατρικά λάθη σκοτώνουν και τραυματίζουν σοβαρά εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς κάθε χρόνο. Η υπηρεσία SecondOpinions.com είναι σημαντική για την πρόληψη ιατρικών σφαλμάτων. Ως αποτέλεσμα, βοηθάμε να μειώσουμε το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, να μειώσουμε τα ασφάλιστρα των ιατρών και να προστατέψουμε την υγεία και την ευημερία των ασθενών.

Πολλές πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών ανησυχεί για ιατρικά λάθη. Σύμφωνα με το περιοδικό Journal of Cancer, ανακαλύφθηκε ότι έως και 30% των καρκίνων διαγιγνώσκονται ή αποτυγχάνουν από τους γιατρούς. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι περισσότερο από το 50% των ασθενών με καρκίνο του μαστού που έλαβαν δεύτερη γνώμη είχαν μια αλλαγή στο συνιστώμενο θεραπευτικό τους σχέδιο. Το Περιοδικό της Ακτινολογίας δημοσίευσε μια μελέτη που υποστηρίζει ότι τα ποσοστά σφάλματος μπορούν να φθάσουν το 30%, ακόμη και στην ζωτική διάγνωση του καρκίνου.

Παρόλο που δεν συμβαίνει πάντοτε, όταν εμφανιστούν, αυτά τα λάθη, τα χαμένα ευρήματα, οι παρερμηνείες και οι ακατάλληλες συστάσεις οδηγούν σε καθυστερημένη ιατρική θεραπεία ή καθόλου θεραπεία, που μπορεί να οδηγήσει σε μια φρικτή εμπειρία για τον ασθενή. Η λήψη ιατρικής δεύτερης άποψης συμβάλλει στην εξάλειψη της πιθανότητας παρερμηνείας ή απουσίας ευρημάτων.

Το σφάλμα διάγνωσης είναι πιο δαπανηρό και πιο κοινό ιατρικό λάθος

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Εθνική Τράπεζα Δεδομένων που εξέτασε 25 χρόνια αθέμιτων πληρωμών, τα διαγνωστικά σφάλματα είναι η κύρια αιτία θανάτου λόγω ιατρικών σφαλμάτων. Εκτιμάται επίσης ότι 40.000 -80.000 Αμερικανοί πεθαίνουν από εσφαλμένες διαγνώσεις κάθε χρόνο. Η μελέτη διαπίστωσε:

Μεταξύ των αιτημάτων που υποβλήθηκαν για ιατρικές κακονομίες, η λανθασμένη διάγνωση ήταν το πιο συνηθισμένο και πιο επικίνδυνο ιατρικό λάθος που έγινε στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη.

Ο θάνατος ήταν το πιο συχνά φαινόμενο των καταγγελιών περί αθέμιτων ενεργειών που σχετίζονται με διαγνωστικά σφάλματα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία παραπόνων κατά των ατασθαλιών.

 

Μεταξύ των 350.706 καταβολών ιατρικών κακοδιοίκησης που αναφέρθηκαν σε μια εθνική βάση δεδομένων για ένα τέταρτο του αιώνα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 100.249 (28.6%) ήταν αποτέλεσμα σφαλμάτων διάγνωσης, ενώ το 27.2% προέρχονταν από σφάλματα στη θεραπεία και το 24.2% από χειρουργικά σφάλματα. E. Newman-Toker, MD, του Νοσοκομείου Johns Hopkins, και συνεργάτες του. Τα διαγνωστικά σφάλματα οδήγησαν σε 40.000 έως 80.000 θανάτους, όπως είπαν, και κόστισαν 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε παρατυπίες.

Τα δολάρια που δαπανώνται καλύτερα για την ασφάλεια των ασθενών

Το Κέντρο Medicare & Medicaid Services (CMS) έχει αναγνωρίσει τα τελευταία χρόνια τις δυνατότητες εξοικονόμησης χρημάτων μειώνοντας τα ιατρικά λάθη. Το CMS σταμάτησε να πληρώνει για λάθη νοσοκομείων και επαγγελματιών και έτσι δημιούργησε ένα οικονομικό κίνητρο για τα νοσοκομεία να αγκαλιάσουν την ασφάλεια των ασθενών.

Πρόσφατες έρευνες ασθενών

Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών ανέφερε ότι βιώνει (ή στενό φίλο ή μέλος της οικογένειάς του) ένα ιατρικό λάθος, σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες έρευνες καταναλωτών. Τέτοια σφάλματα περιλαμβάνουν λανθασμένη διάγνωση η οποία οδηγεί σε λανθασμένη θεραπεία ή ριπή. Ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2012, η ​​έρευνα αυτή συνίστατο σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τους καταναλωτές των ΗΠΑ. Πάνω από το 70% δήλωσαν ότι ανησυχούσαν πολύ ή ανησυχούσαν κάπως για ιατρικά λάθη και ότι πάνω από το 20% ανέφεραν ότι είχαν κακή διάγνωση από έναν κλινικό ιατρό.

Πολλοί Αμερικανοί λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των λαθών. Το 66% δήλωσε ότι έκαναν τις δικές τους έρευνες για να επικυρώσουν ένα σχέδιο διάγνωσης ή θεραπείας. Περισσότερο από το ήμισυ (56%) ζήτησε μια δεύτερη γνώμη. Ορισμένα άλλα μέτρα που ελήφθησαν για την πρόληψη των ιατρικών λαθών περιλάμβαναν διαδικασίες καθυστέρησης έως την ημέρα που ένας κλινικός ιατρός μπορεί να είναι πιο ξεκούραστος ή επικεντρωμένος, γράφοντας πληροφορίες για τον γιατρό ή τη νοσοκόμα και, εκπληκτικά, ζητώντας από έναν κλινικό ιατρό ή νοσοκόμα να πλένουν τα χέρια τους (18% Οι ερωτηθέντες παραδέχθηκαν ότι έπρεπε να ρωτήσουν). Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να κάνουν έρευνα και να πάρουν μια δεύτερη γνώμη.

Αυτή η πρόσφατη έρευνα έδειξε επίσης ότι πολλοί ασθενείς έχουν ισχυρή εμπιστοσύνη στην τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ιατρικών σφαλμάτων. Το 68% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι η τεχνολογία είχε θετικό αντίκτυπο στη μείωση της πιθανότητας για ιατρικά λάθη.

Πρόσφατη έρευνα γιατρού

Σε μια πρόσφατη έρευνα πάνω από 6.000 ιατρούς, το 50% δήλωσε ότι στα γραφεία τους κάθε μήνα εμφανίζονται διαγνωστικά σφάλματα και πολλά από αυτά τα λάθη προκαλούν άμεση βλάβη στους ασθενείς.

Οι ασθενείς μπορεί να μειώσουν τα διαγνωστικά σφάλματα αναζητώντας μια δεύτερη γνώμη. Πολλοί εμπιστεύονται τους γιατρούς τους, αλλά όταν ένας γιατρός αποτυγχάνει να εντοπίσει σωστά τον ασθενή εγκαίρως, θα μπορούσαν να είναι ένοχοι ιατρικής αμέλειας. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι ακτινολόγοι του Johns Hopkins διαπίστωσαν ότι σχεδόν το 8% των ακτινολογικών εξετάσεων που εξετάστηκαν είχαν σημαντικές αποκλίσεις. Αφού δόθηκε η τελική διάγνωση, διαπιστώθηκε ότι η δεύτερη γνώμη ήταν σωστή στο 84% των περιπτώσεων.

www.secondopinions.com